Colectare deseuri Lemn Gorj

LARISUCA GOB SRL

Colectare deseuri Lemn Gorj reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre LARISUCA GOB SRL - Colectare Deseuri Targu Jiu.


Descriere Colectare deseuri Lemn Gorj

colectare reciclare lemn targu jiu

LARISUCA GOB SRL
Colectare deseuri lemn Gorj
0722.505.711

Puncte de Lucru:

Comuna Balesti, Sat Talpasesti, Str. Principala nr. 69

Targu Jiu, Str. Tismana, nr. 38

LARISUCA GOB SRL este autorizata pentru colectarea si manipularea deseurilor si materialelor lemnoase pe raza judetului Gorj. Transportul deseurilor din lemn se realizeaza cu autoplatforme moderne care respecta normele de igiena si siguranta pe drumurile publice.

Reciclarea lemnului si a fibrelor de lemn reprezinta un supliment valid la exploatarea forestiera. Materialele lemnoase reciclate sunt utilizate din ce in ce mai mult pentru productia atat a hartiei, cat si a altor produse din lemn. Lemnul si fibrele recuperate provin din materiale de constructii, paleti, hartie si carton. Deseurile lemnoase sunt clasificate de normele europene ca fiind deseuri banale, neprezentand caracter periculos sau toxic pentru mediu. De asemenea, lemnul de rebut (cutii, lazi, paleti) reprezinta cantitati mari de deseuri care pot fi reciclate.

Lemnul este un material excelent din punct de vedere functional, ecolotic si estetic. Este regenerabil, poate fi refolosit si reciclat in anumite aplicatii si este biodetradabil in altele, fiind utilizat sub diferite forme in productia unei tame larti de produse, precum si ca sursa de energie. Poate fi folosit ca si combustibil in stare bruta sau conditionata (tranule sau brichete) in industrie pentru propriile nevoi energetice, dar si in cladiri pentru incalzire.

Deseurile din lemn, functie de provenienta lor (constructii, demolari, tratamente speciale aplicare lemnului pentru conservare), pot fi intr-o oarecare masura contaminate, de aceea este indicata colectarea lor separat de celelalte categorii generice de deseuri sau, pe cat posibil, in amestec cu alte deseuri inerte.

De asemenea, trebuie evitata cu orice pret colectarea deseurilor lemnoase cu alte categorii de deseuri, dar mai ales colectarea in amestec cu deseuri lichide cum sunt vopselele, uleiurile, lacurile sau alte tipuri de substante specifice conservarii si/sau tratarii lemnului.

Deseurile si rumegusul rezultat din prelucrarea cherestelei in elemente de mobila se folosesc ca materie prima pentru PaL, iar resursele secundare la PFL. Rumegusul, talasul, coaja si ramasitele in amestec cu lianti minerali dau produse inlocuitoare a placilor termoizolatoare energointensive.

colectare_rumegus_tg_jiu

Rumegusul se utilizeaza la fabricarea caramizilor poroase si cu bune rezultate la obtinerea fainii din lemn - pentru obtinerea de mase plastice (termoactive, fenolice, ureo-formaldehidice, linoleum, tapete), cleiuri, substante explozive (dinamita), materiale de finisare etc.

colectare_peleti_targu_jiu

Peletul este o minibricheta obtinuta prin presarea rumegusului rezultat din tehnologiile de debitare a bustenilor, respectiv prelucrarea primara si secundara a lemnului precum si din tocatura de lemn provenita din deseurile lemnoase sau din doboraturile copacilor dar si din alte materiale vegetale

Peletii constituie un nou combustibil lemnos, care raspunde actualelor cerinte de utilizare a energiei mai putin poluanta si reprezinta alternativa de incalzire domestica si industriala cea mai curata, iar pentru Romania in conditiile alinierii preturilor combustibililor clasici la preturile europene, in curand va deveni alternativa cea mai economica si cea mai confortabila.

colectare_paleti_targu_jiuPaletii intra in categoria ambalajelor tertiare si sunt ambalaje de transport, concepute pentru a usura manipularea si transportul unui numar de unitati de vanzare sau ambalaje grupate pentru evitarea deteriorarii pe parcursul transportului. Un palet de uz general, care poate fi folosit in siguranta pentru majoritatea aplicatiilor din lantul de distributie si transport din Europa.

Colectare, transport, reciclare deseuri si materiale lemnoase

  • de la exploatarile forestiere: scoarta, pluta, rumegus, lemn subtire (marunt);
  • din industria de prelucrare a lemnului (debitare, tamplarie, fabrici de mobila, parchet): aschii, rumetus, resturi scandura;
  • rebuturi: lemn de santier, traverse de cale ferata, paleti, lemn de cofraj etc
  • lemn in stare naturala - coaja, rumegus de tater
  • reziduuri de lemn - rezultate din tamplarie, constructii, talas de rindeluire
  • lemn uzat - trinzi, ferestre, paleti lemn tratat – traverse de cale ferata, PVC, paleti uzati
  • deseuri provenite din exploatari forestiere, deseuri de la conservarea lemnului, deseuri de la procesarea lemnuluisi producerea placilor si mobilei, deseuri de la prelucrarea lemnului si producerea placilor si mobilei, pastei de hartiei, hartiei si cartonului
  • coaja, rumegusul, talasul, aschiile, marginile si altele asemenea, rezultate in urma exploatarii si/sau prelucrarii lemnului
  • materialele lemnoase depozitate pe terenuri sau spatii care nu sunt destinate acestui scop: albii si maluri de ape, terenuri aferente instalatiilor de scos apropiat si transport si alte asemenea terenuri

Galerie foto