Colectare deseuri Feroase-Neferoase Cluj

Reciclare Deseuri Feroase si Neferoase Cluj - SC DIREN EXIM SRL

Colectare deseuri Feroase-Neferoase Cluj reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Reciclare Deseuri Feroase si Neferoase Cluj - SC DIREN EXIM SRL - Colectare Deseuri Cluj Napoca.


Descriere Colectare deseuri Feroase-Neferoase Cluj

"Nu lasati ca materialele reciclabile sa ajunga la rampele de gunoi si sa se amestece cu gunoaiele menajere! Ele pot fi transformate in materii prime ieftine sau in energie"

Despre noi

DIREN EXIM, societate cu sediul central in Cluj - Napoca, are ca domeniu de activitate colectarea si reciclarea deseurilor de hartie, ambalaje, carton, maculatura, folie, PETuri, alte deseuri de mase plastice, deseuri feroase si neferoase, acumulatori uzati, deseuri electronice si electrocasnice de la persoane juridice si fizice. Colectarea se face prin puncte de colectare sau, de la o anumita cantitate in sus, de la sediul clientilor. Deseurile reciclabile se colecteaza selectat pe sortimente si culori.
Avem conditii sa reciclam si alte tipuri de ambalaje sau materiale reciclabile, in functie de cererea de pe piata romaneasca sau europeana.

De ce sa reciclam

Angajatii dumneavoastra pregatesc in fiecare zi rapoarte si dosare, veritabile brosuri tiparite nu intr-o tipografie traditionala, ci cu ajutorul imprimantei. Dupa ce aceste documente si-au indeplinit misiunea, ele ajung, in cel mai fericit caz, in arhive, mai mult sau mai putin secrete, in functie de informatiile continute. In 85% din cazuri, spun specialistii, munca noastra pe... hartie ajunge in topul de ciorne sau intr-un spatiu neamenajat special, dar cunoscut de toti ca fiind locul unde se arunca hartia folosita. De aici si pana la pubela nu mai e decat un pas, iar dumneavoastra ati ramas doar cu cheltuiala initiala, cand ati achizitionat zecile de cutii cu hartie de copiator. Situatia se repeta si in cazul ambalajelor din hartie sau a cartoanelor folosite in activitatea de zi cu zi (impachetare, coletarie). Alti bani aruncati pe fereastra, cand, cu un efort minim, puteti recupera o parte din ei. E adevarat, nu e vorba de sume imense, luate individual, dar, adunate reprezinta mici averi!

Strategia de reducere a costurilor

Niciodata nu a fost mai simplu! Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa stabiliti o regula interna prin care toti angajatii sa fie obligati sa depuna hartia intr-un loc dedicat. Incheiati apoi un acord cu o firma ce preia maculatura sau desemnati un om care sa se ocupe de acest lucru si gata, impuscati doi iepuri dintr-o lovitura:

 • recuperati o parte din banii investiti in hartie, cartoane si ambalaje,
 • contribuiti la pastrarea echilibrului in natura, stiind ca fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci maturi.

" Multi cred ca este un efort sa fii eco... de fapt este vorba de un gest facut altfel. In loc sa arunci, reciclezi. In loc sa cumperi hartie din pulpa virgina, cumperi hartie reciclata. Sa utilizezi hartie reciclata este un semn de respect pentru copiii tai. Faptul ca se vor taia mai putini copaci si in plus se utilizeaza o resursa care altfel ajunge gunoi, ne da o sansa sa avem aerul, apa si mediul mai putin poluate."

Reciclare ferose si neferoase - colectare, valorificare si vanzare

Colectare

Colectare deseuri feroase-neferoase ClujColectarea fierului vechi se face in mod selectiv de regula separand tabla, de fierul greu, atat la punctele de colectare cat si la sediul clientilor, persoane fizice sau juridice.
Fierul nu trebuie sa contina impuritati ca pamant, beton , cauciuc sau plastic.

Deseurile neferoase, selectate, pe care DIREN EXIM le colecteaza sunt:

 • cupru
 • alama
 • bronz
 • aluminiu
 • plumb
 • inox
 • radiatoare de alama, de aluminu
 • doze de bere din alumimiu

Deseurile nu trebuie sa contina impuritati ca pamant, beton, cauciuc sau plastic.

Colectarea la sediul clientilor se face la peste 500kg/transport pentru fier, sau minim 10kg/transport neferoase. Exista posibilitatea de a combina preluarea de deseuri.

Persoane fizice

Procesul de colectare a deseurilor de la persoane fizice:

 • Se cantareste marfa , pe sortimente, se intocmeste o adeverinta de predare-primire in doua exemplare. In adeverinta sunt trecute toate datele de identificare a vanzatorului, precum si cantitatile de deseuri preluate, pretul, valorile si suma finala.Aceasta se semneaza atat de cel care preda marfa cat si de catre primitor.
 • Pretul - Se achita pe loc contravaloarea deseurilor predate.

Pentru cantitati lunare mai mari, preturile se pot negocia, cu fiecare client.

Persoane juridice

Incheiem contracte de colectare cu societati care produc deseuri reciclabile sau introduc deseuri pe piata, pentru valorificarea si reciclarea lor.
Exista posibilitatea ca unele din societatile cu care colaboram sa transporte marfa la depozitul nostru de pe str. Oasului nr. 293, situatie in care nu se pune nici o conditie asupra cantitatii de marfa predata.
Societatile cu care colaboram pot face factura sau aviz de insotirea marfii, iar plata se face prin O.P. sau cu chitanta, pe loc sau la sfarsitul lunii, in functie de negocierea dintre parti.

Valorificare si vanzare

DIREN Exim valorifica deseurile colectate de la persoane fizice si juridice.Toate deseurile sunt selectate prin sortare manuala, pe tipuri, sortimente, compozitie. Apoi sunt depozitate si incarcate pentru a fi trimise la utilizatorii finali ca material secundar in procesul de productie, sau ca materii prime in industrie.
Societatea noastra asigura incarcarea acestor deseuri atent selectate in masinile de transport, intocmeste documentele incarcare-descarcare pentru deseuri nepericuloase, de expeditie si transport.


Galerie foto