Colectare deseuri Electrice-Electrocasnice Ilfov

Reciclo - Reciclare deseuri electrice Bucuresti

Colectare deseuri Electrice-Electrocasnice Ilfov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Reciclo - Reciclare deseuri electrice Bucuresti - Colectare Deseuri Ilfov.


Daca aveti nevoie de: Colectare deseuri Electrice-Electrocasnice Ilfov
contactazeaza-ne completand formularul de aici

Descriere Colectare deseuri Electrice-Electrocasnice Ilfov

RECICLAM DESEURI ELECTRICE

Este timpul sa iti faci ordine in casa, in birou, macar cit sa ai loc sa treci. Ar fi bine sa o lasi si pe bunica sa respire, nu sa ii duci toate televizoarele tale vechi. Nici cu inca o masina de spalat nu are ce face.

Gestionarul firmei nu mai are loc in magazie de echipamentele casate? Spune-i sa ne contacteze si ii eliberam si spatiul si gestiunea firmei. Contabila sigur se va bucura. Si responsabilul de mediu. Daca ai...

PROBLEMA: Constati ca ai aparate defecte peste tot. Nu stii ce sa faci cu ele. Sunt deseuri electrice!

SOLUTIE: Privind spre dreapta vei zari un formular de comanda care abia astepta sa fie completat.

Ce reciclam

Masini de spalat, televizoare, computere, monitoare, imprimante, frigidere, aparate de aer conditionat, fotocopiatoare, aspiratoare, cuptoare cu microunde, chiar si lanterne, becuri, baterii, adica orice chestie prin care trece curent electric.
Te gandesti la ceva mai special? Contacteaza-ne!

Ce nu reciclam

Substante chimice, explozivi, azbest, deseuri biologice, uleiuri, petrol, lacuri si vopseluri, deseuri animaliere, deseuri menajere, tuburi de spray, substante toxice sau radioactive, software invechit, poze in care nu arati bine, ziua de ieri...
Daca nu esti sigur, mai bine ne contactezi.

Program de lucru
Comenzi, intrebari:
Lu - Du 00:00 - 23:59
Program colectare:
zilnic: ~08.30 - ~20.30

 

DESEURI ELECTRICE

Deseurile electrice au devenit o amenintare din ce in ce mai serioasa asupra mediului inconjurator pe masura ce tot mai multe echipamente electrice si gadget-uri sunt aruncate la gunoi pe masura ce se uzeaza, fizic sau moral. Acest lucru duce la poluare toxica deoarece electronicele se sparg si se descompun, eliberind in sol si in pinza freatica metale grele, substante toxice, radioactive, ignifuge, si alte chimicale.

Pentru a rezolva problema, ecologiștii au facut presiuni pentru legi în SUA și în străinătate, legi ce obliga companiile care produc telefoane mobile, calculatoare, electronice și alte gadget-uri sa recicleze propriile lor e-deșeuri. De fapt, reciclarea responsabila a deșeurilor electronice este un domeniu în creștere, furnizand noi locuri de muncă ecologice și păstrand substanțele chimice toxice departe de sol și de apă.

Numai India se presupune ca genereaza 800.000 de tone de deseuri electrice anual. Cu toate acestea, în această țară există doar câteva firme de reciclare înregistrate în cadrul guvernului pentru a procesa deșeurile electronice, adică o mulțime de gadget-uri electronice utilizate sunt demontate și aruncate dezorganizat, uneori fără grija adecvată pentru a proteja muncitorii sau mediul de componente toxice. [...]

Situația este similară în mare parte din tarile în curs de dezvoltare, potrivit unui raport recent al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu . China, de exemplu, se lupta cu 500.000 de tone de frigidere, 1,3 milioane de tone de televizoare, și 300.000 de tone de computere personale pe an. Unele dintre acestea sunt procesate în fabrici sofisticate, dar nu toate.
În Statele Unite, se estimează că 4 milioane de tone de deșeuri electronice sunt aruncate în gropile de gunoi în fiecare an, conform rapoartelor Agenției de Protecție a Mediului (EPA). Procesatorii din SUA sunt autorizati si apoi supravegheati îndeaproape , totusi companiile americane și primariile oraselor au fost indelung acuzate ca expedieaza materiale -și, implicit, incarcatura lor toxica- in străinătate.

Una din provocarile în lupta cu deșeurile electronice este faptul că acestea sunt generat post-consumator, spre deosebire de poluanții industriali tradiționali. Acest lucru necesită reglementari juridice diferite.
Unele dintre beneficiile reciclarii deșeurilor electrice includ:

Conservarea resurselor naturale
Deseurile electrice contin o multime de resurse recuperabile și valoroase, cum ar fi materiale plastice, aur, cupru, aluminiu, si fier. Pentru a păstra resursele noastre naturale, toate deșeurile de echipamente electronice ar trebui să fie reciclate și reutilizate în loc sa fie aruncate în depozitele de deșeuri, la gropile de gunoi.

Prevenirea contaminării solului cu produse chimice toxice
Deșeurile electrice pot fi încărcate cu materiale periculoase, cum ar fi plumb, crom, mercur, substanțe ignifuge și chimice, beriliu, care pot fi dăunătoare pentru apa noastră și pentru sol. Calculatoarele și serverele pot conține cadmiu, mercur și crom. Televizoarele CRT, cu ecran plat și ecrane LCD pot conține plumb.

Crearea de noi locuri de muncă
Reciclarea deșeurilor electronice poate crea locuri de muncă pentru persoanele implicate în domenii ca renovarea profesională și reciclare. Se pot crea noi piețe pentru materiale și componente. De asemenea, în loc de tocarea deșeurilor electrice, putem dona aparatele electronice reutilizabile pentru persoanele care nu își pot permite să cumpere dispozitive noi. Alte beneficii financiare datorate de reciclarii deseurilor electrice includ reducerea costurilor de transport implicate în circulația materiilor prime de la un loc la altul și costurile aferente forței de muncă.

Eficiența energetică
Unul dintre cele mai mari avantaje ale reciclării deșeurilor electronice este reducerea considerabilă a necesarului de energie. Costul energiei implicate în reciclarea deșeurilor electrice este relativ mai mică decât costul implicat în minerit și prelucrarea de minereuri extrase din sol. De exemplu, reciclarea aluminiului necesita energie cu nouăzeci și cinci la sută mai puțina decât producția de aluminiu din minereuri. Reciclarea materialelor plastice poate economisi până la 70% din energie, reciclarea sticlei până la 40% din energie, în timp ce reciclarea oțelului poate economisi până la 60% din energie.

Pașii tipici în gestionarea deșeurilor electrice includ:

  1. Reutilizarea de unităților in stare de functionare prin donarea acestora catre oameni care nu își pot permite să cumpere dispozitive noi
  2. Reabilitarea / repararea componentelor utilizabile
  3. Refolosirea și recuperarea componentelor și perifericelor
  4. Reciclarea rămasă e-deșeurilor care nu pot fi utilizate în mod direct
  5. Eliminarea corectă și sigură a rămas inutilizabile e-deșeurilor în depozitele de deșeuri, fără a afecta ecosistemul din apropiere și a populației.

Concluzie: Deșeurile electronice pot fi o amenințare serioasă daca nu sunt tratate în mod corespunzător. Prin reciclarea corespunzătoare a deșeurilor electronice putem salva o mulțime de resurse energetice și naturale valoroase.

SursaNational Geographic

Galerie foto