Colectare deseuri Electrice-Electrocasnice Gorj

LARISUCA GOB SRL

Colectare deseuri Electrice-Electrocasnice Gorj reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre LARISUCA GOB SRL - Colectare Deseuri Targu Jiu.


Descriere Colectare deseuri Electrice-Electrocasnice Gorj

colectare_reciclare_deee targu jiu

LARISUCA GOB SRL
Colectare deseuri electice-electrocasnice Gorj
0722.505.711

Puncte de Lucru:

Comuna Balesti, Sat Talpasesti, Str. Principala nr. 69

Targu Jiu, Str. Tismana, nr. 38

Ai unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane, adică deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE)? LARISUCA GOB SRL se ocupa de colectarea, transportul, depozitarea si reciclarea acestora. Deseurile EEE colectate in punctele fixe de colectare vor fi preluate de catre societatea noastra cu mijloace ce transport specializate, respectand normele de igiena si siguranta. De asemenea pentru cantitati mari si voluminoase de DEEE, firma noastra asigura preluarea si transportul gratuit de la domiciliu pentru deseurile de echipamente electrice si electronice rezultate de la persoane fizice sau juridice, asocitatii de locatari sau sedii de companii.

Obiectivul principal al societatii noastre este prevenirea aparitiei deseurilor de echipamente electrice si electronice si reutilizarea, reciclarea si alte forme de valorificare a acestor tipuri de deseuri, pentru a reduce, in cea mai mare masura, cantitatea de deseuri eliminate;

Autoritatile executive ale unitatilor administrativ-teritoriale au obligatia sa infiinteze cel putin un punct de colectare separata a DEEE provenite de la gospodariile particulare la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un punct de colectare in fiecare localitate si sa stabileasca orarul de functionare al acestora.

colectare deee targu jiu.jpg

Dupa preluarea deseurilor DEEE acestea sunt sortate si stocate in functie de tehnologia de tratare/reciclare aplicabila, incarcate si transportate in conditii de siguranta catre operatorii de tratare si reciclare.

In Romania exista operatori specializati care au investit in tehnologii si instalatii performante de tratare si eliminare a DEEE. Aceste instalatii permit tratarea DEEE care contin compusi periculosi: echipamente frigorifice, monitoare si televizoare.

Cantitatea de DEEE produse in populatie creste rapid, iar prezenta componentelor periculoase in echipamentele electrice si electronice (EEE) reprezinta o problema importanta in faza de gestionare a deseurilor, iar reciclarea DEEE nu se realizeaza la un nivel suficient. 

Deseurile EEE au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul si cadmiul. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa, ne afecteaza tuturor sanatatea si pot genera aparitia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate sau afectiuni ale inimii.

Colectare DEEE

  • echipamente electrice si electronice: masina de spalat rufe, uscator de par, aparat epilator, aparat electric de ras, placa par/ perie electrica, periuta electrica de dinti, congelatoare, frigidere, cuptor cu microunde, robot de bucatarie, sobe electrice, televizor, monitoare, mici aparate de uz casnic, fier de calcat, aspirator, telefon mobil, telefon fix, tablete, incarcatoare, computer/laptop, dvd-uri, shredere
  • laminatoare, masini de numarat bani, ups-uri, swich-uri, hub-uri, routere, modem-uri externe. tv tunner, videoproiectoare, scaner, pos-uri, case de marcat, faxuri, mouse, tastatura, centrale telefonice, amplificatoare audio
  • unelte electrice si electronice, radio, cutite electrice, aparate de prajit, toastere, masini de macinat cafea, aparate de cusut, tricotat, tesut, tocatoare carne, cantare electrice, echipamente de masurat, mixere, blendere, termometre electrice, imprimante, cititoare cod de bare, combina muzicala, ventilatoare electrice, plite electrice, radiatoare electrice, uscatoare de haine, video, mp3 player, aparat de aer conditionat, baterii etc
  • tuburi fluorescente si alte deseuri care contin mercur (lampi cu neon, tuburi catodice, becuri cu consum redus etc.)

Galerie foto