Deseurile din fier si otel

Fierul si resturile de otel sau deseuri feroase, provin de la produsele scoase din uz (invechite), precum si din resturi
generate din procesul de fabricație. Deseurile feroase sunt colectate din automobile, structuri metalice, aparate de uz casnic, sine de cale ferata, nave, echipamente agricole si din alte surse. Cea mai mare sursa unica de deseuri feroase in Statele Unite provine din vehicule, in acest caz estimandu-se un numar de aproape 11.8 milioane de vehicule scoase din uz în SUA, in 2012.

Astazi, deseurile feroase reprezinta materialul cel mai reciclat din intreaga lume. Numai in SUA, se estimeaza ca 72 de milioane de tone metrice de fier si resturi de otel au fost achizitionate în 2012.


Modul in care deseurile feroase sunt refolosite

In timp ce o proportie mica de deseuri feroase nepregatite pot fi utilizate in mod direct de catre consumatori, marea majoritate a fierului si a otelului sunt sortate si prelucrate de catre industria de reciclare a deseurilor. Centrele de colectare a deseurilor feroase folosesc o varietate de procese precum sortarea, maruntirea, taierea, incendierea si balotarea pentru a sorta si pregati deseurile feroase la specificatiile materiilor prime de calitate.

Procedeul de tocare, care a fost dezvoltat la sfarsitul anilor 1950, permite masinilor intregi, aparatelor si altor produse scoase din uz sa fie maruntite rapid in bucati de metal de dimensiunea pumnului, totodata crescand foarte mult capacitatea centrelor de colectare de a manipula obiecte mari si a separa materialul neferos. In 2013, mai mult de 350 de centre de colectare si exploatare isi desfasurau activitatea in America de Nord, de la doar 120 existente la inceputul anilor 1970.