Colectare deseuri reciclabile

Colectare Deseuri ReciclabileExista centre de colectare deseuri reciclabile si centre care se ocupa doar de colectarea deseurilor care nu pot fi reciclate. Rareori intalnim si centre mixte, desi cele mai multe dintre ele nu doar ca fac parte doar din una din aceste categorii, dar sunt axate chiar pe un anumit domeniu. De exemplu, exista centre de reciclare hartie, de reciclare metale si deseuri feroase, altele sunt pentru substante chimice, mai sunt si cele pentru spitale, si lista poate continua.

Sunt mai multe categorii de materiale reciclabile si vom incepe cu metalul. Metalelese separa in general in doua grupe: in aluminiu si otel.

Puteti sa testati deseurile de metal prin folosirea unor magneti. Aluminiul metalic nu este magnetic pe gand otelul este in mod sigur magnetic.

Pot sa existe si simbolurispeciale cum ar fi alu, pe produse, pentru a arata ce metal contine produsul respectiv.

Dozele de suc de exemplu sunt facute din aluminiu si conservele sunt facute in general din otel.

Colectare deseuri reciclabile

Cele mai multe pubele pentru reciclare acasa, oferite de consiliul local accepta si metale. Aruncati dozele utilizate in recipientele de reciclare. Va recomandam sa va asigurati ca dozele si conservele se curata inainte de reciclare.

Toate recipientele pentru aerosoli, spray pot sa fie reciclate doar atunci cand sunt in totalitate goale.

Foliile de plastic si foliile metalice precum ambalajele de la ciocolata nu se pot recicla.

Lemnul reprezinta unul din cele mai vechi tipuri de materiale utilizate in procesele de ambalare. In ultima vreme insa din cauza reducerilor exploatarii maselor lemnoase la nivel modinal ponderea folosirii sale pentru ambalaje a fost in continua scadere si a fost inlocuit de materialele plastice si de cartoanele ondulate.

Folosirea lemnului ca si material de ambalare este redusa pentru ambalajele exterioare de dimensiuni mari. Cele mai importante avantaje ale utilizarii lemnului pentru a face ambalaje sunt protectia mare pe care o asigura pentru produsele din interioare dar si faptul ca ambalajele de lemn sunt refolosibile. Lemnele reciclabile pot sa fie utilizate si pentru a produce mobilier unic. Sunt mai multe companii pe piata care fac mobilier din lemn reciclat pentru gadini si case, in general pentru a proteja toate resursele de cherestea si pentru a ajuta la protejarea si conservarea padurilor.

Daca recilati paletii vechi si deteriorati puteti sa reduceti nevoia de taiere a copacilor si nu veti mai depozita nici deseuri inutile. Exista si companii care ofera gratuit paleti reciclati.

Donati lemnul pentru mobila pentru ca acest lemn va fi folosit de fundatiile de caritate, de scoli, de centre comunitare, dar le puteti sa si prietenilor sau vecinilor.

Vindeti mobilierul la licitatii si in garajele de vanzare. Reparati si curatati mobila inainte de a o dona sau de a o vinde.

Lemnul se poate refolosi de foarte multe ori pentru a produce si alte obiecte precum o casuta de gradina pentru pasari. Puteti cumpara de fiecare data lemn reciclabil.

Duceti lemnele de care nu aveti nevoie la centrele de reciclare.

Toate deseurile de baterii se clasifica ca deseuri periculoase si reciclarea lor e cea mai buna optiune.