Reciclarea

Reduce, reutilizeaza, recicleaza

Reciclarea este un termen care descrie procesul de conversie a deseurilor in resurse din care pot fi facute noi materiale si produse. Reciclarea poate preveni risipa de materiale potentiale utile si de a reduce consumul de materii prime proaspete, reducand astfel: consumul de energie, poluarea aerului si poluarea apei. Pare simplu, dar exista mai multe etape critice implicate:

  • In primul rand, depinde de noi pentru a separa materiale reciclabile de gunoaiele obisnuite.
  • Apoi, firmele vor colecta materialele, le sorteaza, si trimite la reciclare catre alte companii
  • Aceste companii folosesc materialele reciclate ca materii prime pentru producerea de noi produse, conservarea resurselor naturale.
  • Procesul nu este terminat inca! Este recomandat pentru a cumpara articole fabricate din materiale reciclate pentru a se asigura ca companiile continua sa foloseasca materiale reciclate in produsele lor.

Hartia de birou
- in medie, un muncitor de birou genereaza aproximativ 73 kg de deseuri in fiecare an.
- 80% din aceste deseuri sunt reciclabile pentru produse din hartie.
- hartie reciclata de birou poate deveni nou de hartie de birou.

Cartonul
- cutiile de carton pot contine pana la 100% fibre reciclabile.- in medie, continutul reciclat dintr-o cutie de carton este de aproximativ 59%.
- cutia de carton este unul dintre obiectele cele mai larg reciclate, rata nationala de recuperare este de aproximativ 80%.

Ziarele
- aproximativ 40.000 de copaci sunt taiati in fiecare zi doar pentru a produce hartie de ziar pentru documentele de zi cu zi.- recicland ziare si reviste reducem nevoia de soluri miniere de argila, care sunt folosite pentru a face pasta de hartie de ziar.
- hartia de ziar veche este transformata in hartie noua (astfel ziarul pe care il citesti acum poate sa fie facut din ziarul pe care l-ai citit acum 2-3 luni)